Vogelkenners!

In groep 7 zijn we de afgelopen weken niet alleen bezig geweest met vogelkunst, maar ook met het uitbreiden van onze kennis over vogels.

Alle nieuwe kennis hebben we verwekt in een lapbook. Een lapbook komt uit Amerika. Het betekent letterlijk: schootboek. Een lapbook kun je dan ook op schoot open vouwen. Aan de binnen- en buitenkant zitten flapjes, miniboekjes en andere werkjes waar informatie in te vinden is. Als je het lapbook openvouwt open je een schat aan informatie

Iedere leerling koos zijn of haar eigen vogel uit. Daar zitten behoorlijk wat bijzondere exemplaren tussen. Dat komt omdat we onze creativiteit hier al moesten inzetten. ‘Bedenk een vogel die past bij jouw topic.’ Daarna begonnen we aan ons onderzoek. We speurden hiervoor het internet af, sloegen de naslagwerken open en ontdekten onwijs veel!

Groep 7 weet nu veel meer over: de flamingo, de quetzal, de toekan, de hyacintara, de pimpelmees, de ijsvogel, de koekoek, de wilde eend, de buizerd, de pinguin, de grutto, de sekretarisvogel, de zwarte katvogel, de kolibrie, de papegaaiduiker, de duif, de apenarend, het roodborstje, de adelaar, de alpenkauw, de roerdomp, de slechtvalk, de rode kardinaal, de nachtegaal en de kiwi.

Zien hoe onze lapbooks er uitzien? Klik hier!

'De rode kardinaal is van Angry Birds!'

Dit is de PWS:

We stimuleren kinderen om "te worden wie ze zijn". We omarmen verschillen en bevorderen wederzijds begrip met behulp van DENKGEWOONTEN. Kinderen worden aangemoedigd om hun creatieve expressie en unieke talenten te ontdekken. We bieden een veilige omgeving waarin kinderen worden gestimuleerd om te vragen, onderzoeken en ontdekken. We hechten waarde aan verbinding tussen kinderen, ouders en leerkrachten.
Meer over ons pedagogisch concept

IKC: onderwijs en opvang onder één dak

IKC Prof. Wassenberghskoalle wordt een Integraal Kindcentrum waar onderwijs en kinderopvang nauw samenwerken. We bieden een leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar waar Reggio aspecten zichtbaar zijn . De voorschoolse opvang is open vanaf 7:15 uur en de naschoolse opvang is geopend van 14:15 uur tot 18:00 uur. De opvang wordt verzorgd door SKF.
Meer over ons IKC