Allemaal verschillende

We hebben met groep 5, van de Professor Wassenberghskoalle,  de afgelopen weken tijdens het lenteproject gewerkt over vogels. We zijn bij Jelke op de boerderij geweest en hebben daar gezien hoe eenden hun nesten bouwden, we konden zelfs hun eieren van dichtbij bekijken!

Tijdens het lenteproject hebben we verschillende soorten vogels bestudeerd, maar de uilen stonden voornamelijk centraal. Hoe leuk was het dat we braakballen kregen van de drie uilen die bij Jelke bovenin de stal zitten. We hebben de uilenballen zorgvuldig uitgepluisd en kwamen ongelofelijk veel tegen, erg interessant. We hebben ook een aantal uilen gevolgd via de  live webcams van de vogelbescherming, maar ook hadden we opgezette uilen in de klas. We hebben op onze I-pad informatie opgezocht en nieuwe dingen geleerd.

We hebben elfjes geschreven over uilen, uiltjes gemaakt van klei en mozaïek en we hebben met wasco uilen getekend. En hoe leuk is het om de verschillen te zien tussen alle uilen, je kunt hierbij de denkgewoonte “ik bekijk het anders” goed terug zien!

 

'Allemaal uilen maar allemaal verschillend!'

Dit is de PWS:

We stimuleren kinderen om "te worden wie ze zijn". We omarmen verschillen en bevorderen wederzijds begrip met behulp van DENKGEWOONTEN. Kinderen worden aangemoedigd om hun creatieve expressie en unieke talenten te ontdekken. We bieden een veilige omgeving waarin kinderen worden gestimuleerd om te vragen, onderzoeken en ontdekken. We hechten waarde aan verbinding tussen kinderen, ouders en leerkrachten.
Meer over ons pedagogisch concept

IKC: onderwijs en opvang onder één dak

IKC Prof. Wassenberghskoalle wordt een Integraal Kindcentrum waar onderwijs en kinderopvang nauw samenwerken. We bieden een leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar waar Reggio aspecten zichtbaar zijn . De voorschoolse opvang is open vanaf 7:15 uur en de naschoolse opvang is geopend van 14:15 uur tot 18:00 uur. De opvang wordt verzorgd door SKF.
Meer over ons IKC