Ruimte

Ga je mee vliegen
vroeg het meisje
Vliegen is voor vogels
zei de jongen
Denk maar wij zij vogels
zei ze
Met armen vol veren
voel maar
wij zijn vogels

Gedicht van Frank Eerhart

Wij, de peuters van de Speelontdekplek bouwen een nest in onze zelfgekeurde boom.  Kijk de vogels vliegen en scharrelen in het rond.  Niet alle vogels durven meteen te vliegen net als de kleine Coco uit het boek ‘Coco kan het’.  Coco kan en durft  ook niet meteen te vliegen,  maar onze peuters laten zien hoe je dat doet!  Coco is eerst bang maar als mama hem het laatste zetje geeft, kan hij vliegen!  Net als Coco dan kan spelen met vriendjes, onderzoeken, ontdekken en ontmoeten, zo gaat het ook bij de peuters

Kijk maar wat we met elkaar hebben ontdekt en gemaakt.

'Wij zijn net als vogels'.

Dit is de PWS:

We stimuleren kinderen om "te worden wie ze zijn". We omarmen verschillen en bevorderen wederzijds begrip met behulp van DENKGEWOONTEN. Kinderen worden aangemoedigd om hun creatieve expressie en unieke talenten te ontdekken. We bieden een veilige omgeving waarin kinderen worden gestimuleerd om te vragen, onderzoeken en ontdekken. We hechten waarde aan verbinding tussen kinderen, ouders en leerkrachten.
Meer over ons pedagogisch concept

IKC: onderwijs en opvang onder één dak

IKC Prof. Wassenberghskoalle wordt een Integraal Kindcentrum waar onderwijs en kinderopvang nauw samenwerken. We bieden een leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar waar Reggio aspecten zichtbaar zijn . De voorschoolse opvang is open vanaf 7:15 uur en de naschoolse opvang is geopend van 14:15 uur tot 18:00 uur. De opvang wordt verzorgd door SKF.
Meer over ons IKC